Biologische kaarsen van palmwas

palmwas kaarsen

 

 

De donkere dagen komen er weer aan! Tijd voor sfeer in huis. Zelf brand ik het hele jaar door kaarsen. In de zomer is ook het heel gezellig in de avond buiten te zitten met de kaarsjes aan.

 

De kaarsen van My Flame Lifestyle zijn biologische kaarsen van natuurlijk palmwas. De meeste kaarsen zijn van paraffine gemaakt. Palmwas kaarsen zijn gemaakt van de vrucht van een palmboom. De palmolie die My Flame gebruikt is van RSPO gecertifiseerde plantages die duurzame landbouw bedrijven. Informatie hierover vind je op www.rspo.org. 

 

Waarom Palmwas ?

Palmwas kaarsen zijn heel hard, glad en droog. Ze kunnen goed tegen de zomerse hitte, zonder te buigen of te smelten. Dus perfect om in de tuin te gebruiken. De mooie gekristalliseerde look ontstaat doordat de was in een vrij lage temperatuur in een mal wordt gegoten. Er worden geen chemische technieken voor gebruikt. Ze stoten geen roet af. Zorg dat de lont niet langer is dan 0,5 cm om de kaars mooi te laten branden. Wanneer de lont te lang wordt, kan er rook/ walm ontstaan. Palmwas kaarsen branden bijna 2x langer dan reguliere kaarsen, dus in meerder opzichten een duurzame bron van licht, warmte en sfeer. 

 

De kaarsen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten en diverse mooie kleuren. Leuk om op een plateau bij elkaar te zetten. Let wel op! Als je ze aansteekt, zet ze dan niet te dicht op elkaar. De hitte van de kaarsen kan zorgen voor een gat in de wand van de kaars. Brandt de kaarsen niet te kort dan onstaat er een tunnel, waardoor ze niet mooi op branden. 

 

 

palmwas kaars

 

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.